JUHTKIRI Sugugi mitte esimene juhtum

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Nädalavahetusel lahvatas Viljandi kultuuriakadeemias skandaal, milles põimuvad jõupositsiooni ärakasutamine, seksuaalne ahistamine, survestamine ja jälitamine ning mis lõppes sellega, et ... Ülikooli juhtkonna reaktsioon või õieti selle puudumine sundis ohvri lahkuma.

Praeguseks on direktor Juko-Mart Kõlar, kes eelmisel aastal palkas noore naise, kellele andis hiljem teada, et tema palkamise taga oli lootus isiklikke suhteid arendada, kohalt siiski tagasi astunud. On aga tähelepanuväärne, et seda otsust ei langetanud Tartu ülikooli juhtkond. Ka Kõlar leidis esialgu, et on igati õige mees oma kohal jätkama. Ja võib üsna kindel olla, et kui meedia poleks asja suure kella külge pannud ning ühiskonnas seepeale pahameeletorm lahvatanud, leiaks nii juhtkond kui Kõlar endiselt, et kõik ongi kõige paremas korras.

Väike eksimus ju, eks ole. Mis seal ikka asja üle dramatiseerida. Keskealine mees võtab tööle noore naise, et endale armuke hankida, ning väljendab muu hulgas ka kirjalikult valmisolekut "hüvede" eest riigiasutuse ja maksumaksja kulul hüvesid vastu pakkuda. Siin ilmselgelt piisabki ainult hoiatusest ja õlakehitusest.

Tagasi üles