Eramaal prügistamismure lahendamine viib valla kohalike elanikega vastakuti

Copy
Kui esiti oli kaubamaja hoovis kolm konteinerit, siis nüüd on neid seal kuus. Esmaspäeval nende ümber suuremat sorti korralagedust märgata ei olnud. 
Kui esiti oli kaubamaja hoovis kolm konteinerit, siis nüüd on neid seal kuus. Esmaspäeval nende ümber suuremat sorti korralagedust märgata ei olnud. Foto: Jan Randar Raidma

Mulgi vald on asunud Karksi-Nuias turu juures jäätmekonteinerite ala laiendama. See võimaldaks kaubamaja hoovist segapakendikonteinerid sinna ümber kolida, sest Abja Tarbijate Ühistu neid prügistamise tõttu enam oma maale ei taha. Konteinerite võimaliku uue asukoha naabrid pole plaanitava ümberkorraldusega rahul.

Abja Tarbijate Ühistu pöördus Mulgi valla poole murega, et avalikud pakendikonteinerid, mis aastate eest ühistu loal ühistu maale aiaga varjatud alale paigutati, on hakanud silma riivama, sest nende ümbrus on alatasa rämpsu täis. Ühistu juhataja Laili Lamp tõdes omavalitsusele saadetud kirjas, et kunagi taheti parkla juurest pakendihunnikud likvideerida ja nii paigutatigi konteinerid aiaga piiratud alale. Esialgu jäätmeveoga probleeme ei tekkinud. Nüüdseks on aga olukord muutunud ning nagu Lamp ütles, on kunagise kolme pakendikonteineri asemel neid reas juba kuus ja on näha, et pakenditoojad ei hoia enam kohta puhtana. Lamp oli palunud vallal konteinerid ühistu maalt ära viia ja paiga koristuse korraldada ning selle soovi oli vald lubanud täita.

Valla maa- ja keskkonnanõunik Ervin Tamberg nentis, et konteinerid kuuluvad mittetulundusühingule Eesti Taaskasutusorganisatsioon, ning ütles, et kui ta käis eelmisel reedel kaubamaja taga valitsevat olukorda vaatamas, siis ta seal segapakendikonteinerite ümber rämpsu ei täheldanud.

Tagasi üles