Laulukultuuriga saab taskus tutvuda

Copy
Regilaulu taskuhäälingu viienda hooaja üks jutuvestjaid ja laulude lahtimõtestajaid on kirjanik Leelo Tungal.
Regilaulu taskuhäälingu viienda hooaja üks jutuvestjaid ja laulude lahtimõtestajaid on kirjanik Leelo Tungal. Foto: Konstantin Sednev

Regilaulu podcast'i viies hooaeg võtab tähelepanu alla peresidemed. Eesti pärimusmuusika keskuse taskuhäälingu sarjas saab kuulata taas kümmet arhiivist välja toodud regilaulu.

Viienda hooaja jutuvestjad ja laulude lahtimõtestajad on Leelo Tungal ja tema tütar Maarja Kangro. Kümnes episoodis keskendutakse peresidemetele regilaulude laulmistavades. 

"On oluline juhtida tähelepanu ja anda head eeskuju pereringis laulutraditsioonide hoidmisele, kus pärimuslaule õpetatakse lastele edasi," ütles podcast‘i kunstiline juht Lauri Õunapuu. "Samuti toetatakse ja inspireeritakse üksteist sugulasringis, leidmaks ühist laulurepertuaari laulmiseks mitte üksnes esinemissituatsioonis, vaid ka kodus või seltskondlikel koosviibimistel. Perekesksed laulutraditsioonid aitavad säilitada ja taasluua pere- ja paigapärimust, annavad rahvaluulele isikliku mõõtme ning panevad inimest huvituma oma kodupaiga kultuurist, arhiividesse kätketud sugulaste lauludest." 

Tagasi üles