Festival ja sport muudavad ajutiselt Viljandi liiklust

Sakala
Copy
Teiste kohtade seas läheb tavaliiklusele kinni Tartu tänava lõik.
Teiste kohtade seas läheb tavaliiklusele kinni Tartu tänava lõik. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus teatab, et 5.–7. juulini tuleb liigeldes arvestada ajutiste muudatustega, mille põhjuseks on [eel]arvamusfestival ja triatlon.

Mõttefestival mõjutab liiklemist vanalinnas Tartu tänaval Tallinna ja Lossi tänava vahelisel lõigul. Läbipääs on tagatud Tartu tänava elanikele, kiirabile ja päästeametile.

5. juulil kella 8-st 7. juuli kella 14-ni on Sakala toimetuse esises parklas parkimine keelatud.

5. juulil kella 17-st on parkimine keelatud ka Tartu tänava Tallinna ja Lossi tänava vahelisel lõigul ning Grand hotelli ees parklas. 6. juulil kell 17 avatakse Tartu tänav tavapäraseks liiklemiseks, kuid eelnimetatud parkimiskeeld jääb kehtima kella 19-ni.

Korraldajad paluvad võimaluse korral vältida piirkonnas autoga liikumist, sest festivalialal liigub palju rahvast ning tegevused on toodud tänavale.

Triatlon toob liiklusmuudatusi 7. juulil. Siis on parkimine keelatud tänavatel ja teedel, mis jäävad võistlustrajektoorile. Need on Aasa tänav, Tartu tänav, Oja tee, Põltsamaa tee, Peetrimõisa-Peedi tee, Viljandi–Põltsamaa tee. Enne Kuudeküla tee risti teevad võistlejad tagasipöörde. Ringilt tagasi tulles liiguvad võistlejad Viljandi–Põltsamaa teel, Peetrimõisa–Karula–Kile teel, sealt tagasi Peetrimõisa, Peedi tee, Põltsamaa tee, Oja tee, Lepa, Roo ja Järve tänav.

6. ja 7. juulil on Viljandi järve parklas parkimine keelatud, liiklus on piiratud Ranna puiesteel.

Võimalusel lubatakse autosid läbi võistluse ajal, kuid arvestada tuleb teatavate seisakutega kõnealuses piirkonnas. Liiklemisel tuleb järgida reguleerijate korraldusi.

Liikluspiirangu mõjutavad ka bussiliiklust. Kell 16.09 Oja tee bussipeatusest kesklinna poole väljuv buss number 9 jätab vahele Kösti veski, Metsakalmistu ja Oja tee peatuse.

Oja tee bussipeatusest kell 12.25 Viiratsi poole väljuv buss number 9 jätab vahel Oja tee, Metsakalmistu ja Kösti veski peatuse.

Võistlejate rada ületavad bussid number 15C, 15D ja 34. Korraldajad lubavad need läbi, aga paluvad arvestada võimaliku ooteajaga. Buss number 36 väljumisega kell 12.39 jätab vahele Triisa ja Eketare peatuse.

Märksõnad

Tagasi üles