JUHTKIRI Kaks paari kummikuid

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Ühest küljest võtab olukord Viljandis Lääne tänaval juba tragikoomilisi mõõtmeid. Seal ei ole käsil mitte üks prügimure, vaid lausa kaks korraga.

Lääne tänava suure kortermaja prügikonteinerid asuvad kõrvu avalike pakendikonteineritega ning pärast seda, kui korteriühistu konteinerite esist teelõiku remonditi, hakkas konteinerite ette aeg-ajalt tekkima suur lomp. Prügivedaja jätab nüüd vihmase ilmaga prügi viimata, sest lomp näib olevat ületamatu takistus. Ja väidetavalt asus selle peale ühistu kojamees ühistu olmeprügi puistama pakendikonteinerite ümber, mida niigi on pikka aega ühtelugu olmeprügiga rikutud. Tegi ühistu elanik seda siis karistuseks või protestiks või lihtsalt naiivsevõitu lootuses, et "Sealt ju ikka ära viiakse", on esialgu teadmata. Seejuures on prügi ühistu konteineritest probleemideta ära veetud aastaid – tee lihtsalt oli kaua nii viletsas seisus, et vihmavesi imbus aukudest ja pragudest kenasti pinnasesse.

Justkui Monty Pythoni sketš, aga ühiselulised probleemid ühes linnakeses just nii proosalised ongi. See kõik tuleb nüüd juppideks võtta ja kõike eraldi vaadata.

Tagasi üles