TRIIN RÕÕMUSOKS Mis oleks, kui minu teadlik suhtlemine toetaks kodukoha elujõudu?

Triin Rõõmusoks
Copy
Triin Rõõmusoks, andragood
Triin Rõõmusoks, andragood Foto: Erakogu

Tee helge eluruumi ja toetava kogukonna poole tuleb leiutada kohalike inimeste ja organisatsioonide ning omavalitsuse koostöös. Nüüdse, konkurentsipõhise valitsemiskultuuri muutmine eeldab igalt osaliselt valmisolekut õppida senisest teadlikumalt suhtlema ja üksteise edusse panustama.

Muudatuste juhtimise ekspertide sõnul leitakse parimad võimalused piirkonna arenguks dialoogis kohalike elanike ja organisatsioonidega. Olulised muudatused saavad sageli alguse lihtsatest, teadlikult juhitud vestlustest, milles osalejad kõnelevad koos millestki, mis neile päriselt korda läheb. Esilekerkivate vaatenurkade ja vajaduste uurimine võimaldab mõista teemade ja probleemide mitmetähenduslikkust ning väärtustada paikkondlikku elutunnetust arengu võtmetegurina. 

Kasvav vajadus avatud ja kogukonnast lähtuva valitsemise järele on leidnud Eestis järjest laiema kõlapinda ning hulk omavalitsusi arendab võimalusi elanike sidusamaks kaasamiseks kohaliku elu juhtimisse. Osalusdemokraatia edendamise tuules on paras aeg endalt ausalt pärida, mida ma olen kodanikuna valmis koostöösse investeerima. 

Tagasi üles