Viljandi prügiskandaal sai alguse porilombist (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Niisuguse foto sai Viljandi suurima korteriühistu Lääne 6 juhatuse esimees Kalle Edula 21. juunil prügiveofirmalt. Sellega näitas ettevõte, miks ta jättis ühistu konteinerid päev tagasi tühjendamata. Konteinerite tühjendamata jätmine omakorda tõi kaasa prügi tassimise linna avalike konteinerite juurde ning veelombist alguse saanud probleem tipnes sellega, et linnapea ja abilinnapea käisid isiklikult konteinereid lukustamas.
Niisuguse foto sai Viljandi suurima korteriühistu Lääne 6 juhatuse esimees Kalle Edula 21. juunil prügiveofirmalt. Sellega näitas ettevõte, miks ta jättis ühistu konteinerid päev tagasi tühjendamata. Konteinerite tühjendamata jätmine omakorda tõi kaasa prügi tassimise linna avalike konteinerite juurde ning veelombist alguse saanud probleem tipnes sellega, et linnapea ja abilinnapea käisid isiklikult konteinereid lukustamas. Foto: Eesti Keskkonnateenused

Üsna kohe pärast Viljandi linnavalitsuse avalikku üleskutset tuvastada turvavideo salvestise abil linna prügiskandaali üks põhjustaja jõudsid raekotta esimesed teated, et tegu on naaberühistu kojamehega, kes tõenäoliselt püüdis omal moel lahendada ühistule enne jaane selga sadanud prügimuret.

Põhjused, miks kojamees tassis jaaniajal olmeprügikotte nüüdseks linnajuhtide lukkupandud avalike pakendikonteinerite juurde Paalalinnas Maksimarketi taga, moodustavad omamoodi ringi, millesse on haaratud korteriühistu, linna prügivedaja ja linnavalitsus. Juhtum sai alguse korteriühistu konteinerite ette linnale kuuluvale teele tekkinud veelombist ning tipnes eelmisel nädalal lombist mõne meetri kaugusel avalike pakendikonteinerite piduliku lukustamise ja turvavideo salvestiste abil prügistaja tuvastamisega.

Esimest korda juhtus see mais, kui Viljandi suurima korteriühistu Lääne 6 juhatuse esimees Kalle Edula sai prügivedajalt Eesti Keskkonnateenused teate, et ühistu olmeprügi jäeti lepingu rikkumise tõttu viimata. Nimelt ei pääsenud prügivedaja enda kinnitusel konteineriteni, sest ees laius vesi. "Lumehelbekesed on tööle võetud," kirus Edula. Ta suhtles ka prügifirmaga ja läks klienditeenindajaga telefoni teel tülli, aga sinna see lugu esialgu jäi.

Tagasi üles