Festival muudab kesklinna nädalavahetusel autovabaks (1)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Reede õhtust laupäeva õhtuni on Tartu tänav koos Sakala toimetuse esisega autovaba ning seal seab end sisse Viljandi [eel]arvamusfestival. Pilt on tehtud esimese festivali aastal.
Reede õhtust laupäeva õhtuni on Tartu tänav koos Sakala toimetuse esisega autovaba ning seal seab end sisse Viljandi [eel]arvamusfestival. Pilt on tehtud esimese festivali aastal. Foto: Annika Vihmann

Laupäeval peetakse kolmandat korda Viljandi [eel]arvamusfestivali. Kui möödunud aastal korraldajad linnavalitsuselt Tartu tänava sulgemiseks luba ei saanud, siis tänavu naaseb festival oma juurte juurde ning annab Tartu tänava alguse vaid jalakäijate käsutusse. Autodele on see piirkond nädalavahetusel osaliselt suletud. 

Viljandi [eel]arvamusfestival on Paide arvamusfestivali eelüritus, mis on ellu kutsutud, et hea arutelutava leviks üle kogu Eesti ning tuua inimesed kokku kohalikke küsimusi arutama.

Viljandi festivalil on kolm aruteluala: Viljandi linna, targa linna ja noorte ala. Korraldatud ideevõistlusele tuli 18 teemat, mille hulgas domineerisid noorte ning kestliku eluoluga seotud küsimused. Viljandi [eel]arvamusfestivali ja ühenduse Loov Viljandi eestvedaja Heldi Ruiso sõnul on rõõmustav, et noortele mõeldud teemad moodustasid pakututest poole. "On ju tänavuse festivali fookuses just noored. Samas oli palju ajavaimust mõjutatud teemasid, näiteks vaimse tasakaalu hoidmine, suhted Ukraina põgenikega ning igas mõttes kestliku elu või ellujäämiskunstiga seotud küsimused investeerimisest kuumalainetega toimetulekuni," rääkis ta.

Tagasi üles