Juubilar lubab juhiametis veel kaks aastat vastu pidada

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Lea Saareoks hoiab Viljandimaa naisseltsi koostatud raamatut «Viljandimaa naised ajasillal», mida esitleti 2022. aasta 25. augustil.
Lea Saareoks hoiab Viljandimaa naisseltsi koostatud raamatut «Viljandimaa naised ajasillal», mida esitleti 2022. aasta 25. augustil. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa naisseltsi juht Lea Saareoks saab 3. juulil 80-aastaseks. Seltsi tegevuses on ta osalenud selle taasasutamisest alates, ligi kolmkümmend aastat esinaisena. Lisaks naisseltsile on ta tegev veel mitmes ühingus ning kuulub Eesti naisliidu juhatusse. Ta on töötanud mitmes valdkonnas ning seetõttu on tal lai silmaring ja ülevaade paljudest teemadest.

Seltsi liikmed iseloomustavad Lea Saareoksa kui teotahtelist, pühendunud, energilist esinaist, kes võtab arvesse teistelt tulnud ettepanekuid. Need saavad enamasti ka teoks. 

Viimatine suur ettevõtmine oli 2022. aastal seltsi aasta teoks valitud raamatu "Viljandimaa naised ajasillal" väljaandmine. Raamatus on 123 naise lood, kes on tuntuks saanud nii Viljandimaal kui kogu Eestis.

Tagasi üles