Veteranid naasid medalikoormaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlanna Hilja Bakhoff on heite- ja tõukealadel vaieldamatult omaealiste seas maailma parim.
Viljandlanna Hilja Bakhoff on heite- ja tõukealadel vaieldamatult omaealiste seas maailma parim. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljakordne maailmameister, kahel alal maailmarekordit uuendanud viljandlanna külmetas lumehanges nii rängalt, et peab vähemalt nädala kodus tervist kosutama.

Soomes Jyväskyläs peetud veteranide kergejõustiku maailma sisemeistrivõistlustelt medalite koormaga naasnud Viljandimaa spordirahva raskeim kandam tuli koju tassida Hilja Bakhoffil, kellele korraldajad panid kaela neli kuldset medalit. Vasara-, ketta- ja raskusheites ning kuulitõukes N-85 rühmas võitjaks tulnud naise nimele kirjutati vasaraheites numbritega 20.36 ja kuulitõukes 7.32 selle vanusegrupi maailmarekord.

«Ah, mis! Tulemused olid kehvapoolsed ja konkurents lahja. Takkatraavi hankisin endale veel tõve kaela,» kurtis Hilja Bakhoff kolm päeva pärast tiitlivõistlusi. «Sellist külmetust pole mul varem olnud.»

Naine ei pannud haigeks jäämist imeks, sest enamik alasid, millel ta sisemeistrivõistlustel kaasa tegi, peeti sõna otseses mõttes lumehangede vahel välitingimustes. «Ainult kuulitõukevõistluseks pääsesingi halli,» tõdes ta. «Võistlesime paksus lumes. Väljas oli väga külm ja eks ma seal tõve külge saanudki.»

Seda, mitu maailmameistrivõistluste kuldmedalit tal kodus on, ei osanud Hilja Bakhoff kohe öelda. «Ega neid väga palju ole: viis, kuus, seitse... Ei, kaheksa vist,» kõhkles ta.
Täpselt teab autasude arvu ning maailmameistritiitli ja medali väärtust Hilja Bakhoffi eakaaslane Herbert Sepp, kes seekord jõudis seatud sihini. «Tahtsin tulla maailmameistriks ja tulingi,» teatas Karksi vallas elav spordimees Herbert Sepp.

«Sellega on nüüd kõik, rohkem ma välismaale võistlema ei lähe: Soome sõit läks mulle maksma tuhat eurot,» nurises vanahärra.

See-eest kodustel võistlustel lubas ta kindlasti veel teivast hüpata ja õnnestumise korral Soomes saadud 1.40 tulemust parandada. «Mul saab tänavu teivashüppamisega tegeldud 80 aastat,» teatas ta uhkelt. Oma vanuse väljaütlemisest esialgu osavalt mööda hiilinud, andis Herbert Sepp pärast lühikest vestlust teada oma sünnidaatumi ning täpsustas, et tegi teivashüppega algust kuueaastaselt.

Ehkki Viljandimaa üle 85-aastaste seenioride saavutuste kõrval jäid nooremate osalejate kohad lõppenud maailma sisemeistrivõistlustel ehk kahvatumaks, on selge seegi, et mida noorem võistlusklass, seda tihedam on konkurents.

Näiteks Aivar Hommik ületas vanuserühmas M-45 teivashüppes koguni neli meetrit, ent pidi ometi rahulduma hõbedaga. Margus Mikkor sai M-50 rühmas 3.60-ga kolmanda koha. Raimo Sarv pälvis tiitlivõistluste hõbeda M-60 klassi kuulitõukes, kus tema tulemuseks mõõdeti 14.16, ning raskusheites teenis Karksi valla spordiveteran viienda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles