ANDO TULVIK Miks mina EKRE-st lahkusin?

, Viljandi valla elanik
Copy
Ando Tulvik
Ando Tulvik Foto: Erakogu

Olen erakondlikes tegemistes osalenud alates 1989. aasta 7. maist, kui Tartus kutsuti kokku maarahva poliitiline liikumine. Hiljem sai sellest Maaliit, ühinemiste tulemusena Rahvaliit ning 2012. aasta rahvusliku mõtte esiletõstmise järel juba Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Kuna ürituse juures oli alati tegev lugupeetud Arnold Rüütel koos abikaasaga, siis olin veendunud, et Eesti asja ajamine jätkub. On ju Arnold Rüütel poliitik, kes sihikindlalt, repressioone kartmata, kuid igas olukorras väärikaks jäädes juhtis ettevalmistusi Eesti taasiseseisvumiseks, mida 1991. aasta 20. augustil krooniski iseseisva Eesti Vabariigi taastamine.

Arnold Rüütli poliitiline tegevus ei olnud minu hinnangul kunagi kantud isiklikest huvidest, ta teenis poliitikuna rahvast riigimehelikult selle sõna kõige paremas tähenduses. Rahvas hindas ja tunnetas seda, nii pälvis Rüütel oma tegemistele rahvalt väga suure toetuse. Ühe toonase küsitluse põhjal toetas teda koguni umbes 70 protsenti rahvast. See on tulemus, millist praegused Eesti poliitikud vaid und võivad näha.
Tagasi üles