Minister rääkis otse­toetustest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles eile riigikogus küsimustele vastates, et Eesti eesmärk on läbirääkimiste tulemusena suurendada Eesti põllumeestele makstavate otsetoetuste tase 75 protsendini Euroopa Liidu keskmisest järgmise eelarveperioodi lõpuks.

Euroopa Komisjon pakub Balti riikidele järgmise eelarveperioodi lõpuks toetuse tasemeks 58 protsenti keskmisest. Praegu on see 45 protsenti.

Seeder selgitas, et isegi siis, kui lõpuks jääks jõusse Euroopa Komisjoni ettepanek, saaksid põllumehed järgmisel perioodil toetust kokku 900 miljonit eurot, võrreldes lõppeva perioodi 500 miljoni euroga, see tähendab, et tegemist on suure tõusuga. Kui õnnestuks kokku leppida toetuste tõus 75 protsendini, tooks see põllumeestele neid veel 300 miljonit eurot enam.

Praegu makstakse otsetoetusi 117 eurot hektari kohta. Komisjoni ettepanek tõstaks selle summa 156 euroni ja Eesti eesmärk 75 protsenti Euroopa Liidu keskmisest viiks toetussumma hektari kohta umbes 200 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles