Männimäe muretee parandamise küsimus on vastuseta. Korteriühistud linna kompromissettepanekuga ei nõustu (1)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Nende kortermajade taha on aastakümneid tagasi planeeritud Männimäe tee, kust kaudu elanikud koju pääseksid. Et seda teed pole tänaseni ehitatud, kasutatakse erakinnistutel olevat majadeesist teed, mille tihe liiklus on ära rikkunud.
Nende kortermajade taha on aastakümneid tagasi planeeritud Männimäe tee, kust kaudu elanikud koju pääseksid. Et seda teed pole tänaseni ehitatud, kasutatakse erakinnistutel olevat majadeesist teed, mille tihe liiklus on ära rikkunud. Foto: Marko Saarm

Männimäe tee suurte kortermajade ühistud loodavad elamute ees kulgeva umbes 700-meetrise tee hooldamises linna abile, kuid linn seda enda kanda võtta ei taha ja pakub kompromissi. Ühistutele ei ole aga pakutu vastuvõetav.

Aastakümnete eest koostatud detailplaneeringu järgi oleks pidanud liiklus koonduma majade taha, kuid see tee on tänini välja ehitamata ning autod sõidavad kortermajade vahel. Nüüd on sadade inimeste koduteeks olev Männimäe tee lõik täis suuri auke ning nii mõnigi korteriühistu kaalub oma maja eest läbisõidu sulgemist.

Männimäe tee 25 kortermaja haldur Erki Maasing osaühingust Majahoid saatis mai alguses linnale kirja palvega likvideerida Männimäe tee sissesõidul ja tees endas olevad augud. Vastukirjas teatas linnavalitsus, et augud on kortermaja kinnistul ning erakinnistutel linn auke ei paranda ja muud remonti ei tee.

Tagasi üles