Tulude ja kasumi kahanemisest hoolimata on Scandagra tugev ja areneb

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Majandusaasta aruanne näitab, et kuigi Scandagra Eesti müügitulu ja puhaskasum mullu vähenesid, suutis ettevõte omakapitali ehk varade ja kohustuste vahet, mis näitab, mil määral ettevõte on ise panustanud oma tegevusse, tublisti suurendada. 
Majandusaasta aruanne näitab, et kuigi Scandagra Eesti müügitulu ja puhaskasum mullu vähenesid, suutis ettevõte omakapitali ehk varade ja kohustuste vahet, mis näitab, mil määral ettevõte on ise panustanud oma tegevusse, tublisti suurendada. Foto: Elmo Riig

Kuigi Viljandi suurimate ettevõtete hulka kuuluv Scandagra Eesti seisis mulluse majandusaasta aruande järgi silmitsi müügitulu ja kasumi kahanemisega, suutis ta oma finantsstabiilsuse säilitada ja seda isegi parandada.

2023. aastal ulatus Scandagra Eesti müügitulu 157,5 miljoni euroni, mida oli 13,6 protsenti vähem kui 2022. aastal. Ettevõtte puhaskasum vähenes 44,1 protsenti, jäädes 1,7 miljoni euro tasemele. Hoolimata sellest näitas kasvu 18 311 000 eurole jõudnud omakapital ehk selle osa hulk, mille ulatuses on ettevõttel rohkem varasid kui kohustusi. Omakapitali kasv oli 10,4 protsenti. Tugev omakapital näitab, et ettevõte on finantsiliselt stabiilne.

Bilansimaht jäi stabiilseks, kasvades vaid 0,2 protsenti ja ulatudes 83,1 miljoni euroni.

Tagasi üles