Kontorist maasikapõllule! Viljandi külje all tegutseb pereettevõte Muri Marila

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Kreete ja Raido Roman asutasid kolm aastat tagasi pereettevõtte ja hakkasid maasikaid kasvatama. Pildil on nende poeg Ramel ja tütar Sia. Peres kasvavad veel Heron, kes peitis end issi selja taga, ja pere vanim laps Christella.
Kreete ja Raido Roman asutasid kolm aastat tagasi pereettevõtte ja hakkasid maasikaid kasvatama. Pildil on nende poeg Ramel ja tütar Sia. Peres kasvavad veel Heron, kes peitis end issi selja taga, ja pere vanim laps Christella. Foto: Marko Saarm

Kreete ja Raido Roman hakkasid kolm suve tagasi põhitöö kõrvalt maasikaid kasvatama. Ühelt sellepärast, et lastele otse põllult magusaid marju pakkuda ja neis töökultuuri arendada, teisalt tahavad nad teoks teha unistuse päris oma kodust. Nüüd ongi Vastemõisa Lepakingu talu Viljandi lähedal juba rohkem tuntud Muri Marilana.

Lepakingul koos mehe, laste ja mehe vanematega elav Kreete Roman meenutas, et kui üks pereliige neli aastat tagasi temalt küsis, kas ta tahaks maasikakasvatusega tegelda, ei pidanud ta pikalt mõtlema. "Ennast tuleb tegevuses hoida ja lastele eeskuju näidata, et neil tekiks austus raske töö vastu – moodsa aja "Tõde ja õigus". Ja kes siis ei sooviks lisatulu teenida?" rääkis ta. Pealegi aitab pereettevõte, mille juhtimise ta on suuresti enda kanda võtnud, täita unistust päris oma kodust. "Pere on kasvanud ja me ei mahu siia enam hästi ära."

Endas selgusele jõutud, läkski 2022. aasta kevadel töö lahti. Pärast ettevalmistusi ootas põllul taimi 39 ligi 200 meetri pikkust peenart.

Tagasi üles