Vabaduse platsi täitsid erilised sportautod

Copy

Laupäeva hommikul sai Viljandis Vabaduse platsil uudistada 80 Porsche sportautot. Tegemist oli haruldaste Porsche Classicutega, mis on olnud tootmisest maas vähemalt 10 aastat, vanimatel nendest on vanust 70 aastat. Viljandist algas traditsiooniline Porsche Classic Tähesõit.

Porsche Eesti brändijuht Ingrid Pikver selgitas, et firma peab klassikuks neid mudeleid, mille tootmine on lõppenud rohkem kui kümme aastat tagasi. "Üle 70 protsendi kunagi toodetud Porschedest on siiamaani teel ja sõidavad," rääkis ta. "Originaalvaruosi on võimalik tarnida tehasest siiamaani. Meil on siin hästi palju entusiaste, kes hoolitsevad oma autode eest ise. Päris mitu masinat ongi sellised, mis on tükk tüki haaval üles ehitatud."

"Nagu ütles mulle üks tuntud kiirem sõitja – tee peal on alati kaks mõttelist joont, mida pidi saab sõita. Ei raputa ega ole auke, lihtsalt liugled üle," lausus Tähesõidule Porsche Carreraga tulnud Kati Pihotalo naerdes vastuseks küsimusele, kuidas sellise autoga mööda keskmist Eesti teed sõita on. "Teed ei olegi tegelikult hullud. Kui selle Imavere–Viljandi maantee ka muidugi pisut tasasemaks saaks, siis oleks väga hea."

Tagasi üles