NÄDALA TABALUKK ... keerati Lääne tänaval kinni

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Tabaluku keeras linnapea Johan-Kristjan Konovalov oma käega kinni.
Tabaluku keeras linnapea Johan-Kristjan Konovalov oma käega kinni. Foto: Elmo Riig

Hullust olukorrast Viljandi Lääne tänava jäätmekonteinerite juures kirjutas Sakala esimest korda juba ammu. Mitmesugustel põhjustel oli see olukord aastast aastasse endisena püsinud. Linn maksis arveid, Linnahooldus kiristas hambaid ja rügas koristada, kohalikud ja möödujad klõpsisid rõvedavõitu konteineritest sotsiaalmeediasse pilte.

Linnavalitsuse otsus konteineritele aiad ümber panna ning sissepääs tabalukuga sulgeda oli ootamatu, aga minu hinnangul tervitatav. Jah, võib minna ragistamiseks nii Pakendiringlusega, kellele konteinerid kuuluvad, kui ka riigiga, kes seadusega nõuab avalike konteinerite olemasolu. Kuni aga kõigil muudel rinnetel käsi laiutatakse, pidi linn midagi ette võtma. Ma ei tea, kuidas teiega lugu on, aga mina eelistan sõjakat allumatust lõputule passiivsele sussilohistamisele.

Oletan, et kavandatav uus jäätmeseadus, mis esialgsete plaanide kohaselt ka pakendikonteinerid eramajade juures kohustuslikuks muudaks, tõukubki osaliselt sellest, et avalikud pakendikonteinerid on olnud üsna kaheldava edukusega projekt.

Tagasi üles