Linn tutvustab Reinu tee eskiisi

Sakala
Copy
Viljandi linnavalitsusel on kavas Reinu tee Riia maantee ja Vaksali tänava vaheline lõik uueks ehitada.
Viljandi linnavalitsusel on kavas Reinu tee Riia maantee ja Vaksali tänava vaheline lõik uueks ehitada. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus tahab Reinu tee kesklinnapoolse osa rekonstrueerida ning kutsub arutlema selle projekti eskiisi üle 4. juulil raekojas.

Uuendamisele minev Reinu tee lõik Riia maanteest Vaksali tänavani on oluline liikumiskoridor Männimäe ja kesklinna vahel, mida kasutavad väga suurel määral jalakäijad ja ratturid. Samuti on lõik oluline selle ääres paikevatele elamutele ja asutustele. Seetõttu tahab linnavalitsus tänava ümber kujundada nii, et sel oleks ohutu ja mugav liigelda eelkõige jalakäijatel ja ratturitel, aga et seda oleks võimalik mõlemas suunas läbida ka autoga. Selleks on planeeritud kiirust piirata maksimaalselt 30 kilomeetrini tunnis ning selle jõustumiseks on tänavale planeeritud ebatasane teekate ja tõstetud ülekäigurajad.

Samuti on planeeritud Reinu tee katkestus Toome ja Kalmu tänava vahel nii, et Männimäe poolt Reinu teele pääsemiseks tuleb liikuda mööda rekonstrueeritavat Kalmu tänavat.

Tagasi üles