Paalalinna avalike konteinerite ümbrus muutus taas prügimäeks (2)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Paalalinnas Lääne tänaval said avalikud pakendikonteinerid jaanipühade ajal taas pilgeni täis ning nende ümbrus on reostatud. Linnavalitsus püüab suve lõpus konteinerite omanikega tekkinud olukorrale lahenduse leida.
Paalalinnas Lääne tänaval said avalikud pakendikonteinerid jaanipühade ajal taas pilgeni täis ning nende ümbrus on reostatud. Linnavalitsus püüab suve lõpus konteinerite omanikega tekkinud olukorrale lahenduse leida. Foto: Jan Randar Raidma

Viljandi Lääne tänava avalikud pakendikonteinerid olid pärast suvepühi taas väga kehvas seisus. Abilinnapea Kalvi Märtini kinnitusel on linnavalitsus keerulises olukorras, sest konteinerite tühjendamise eest vastutavad ettevõtted ei tühjenda neid piisava sagedusega. Suve lõpul tulevad avalike pakendikonteinerite omanikega suuremad läbirääkimised.

Teisipäeva pärastlõunal olid Paalalinna Maksimarketi tagused avalikud pakendi- ja jäätmekonteinerid, mis on üleajamisega juba kurikuulsaks muutunud, taas triiki täis. Konteinerite ümbruses vedeles väga palju mitmesuguseid jäätmeid ning lisaks Sakala fotograafile jäädvustasid trööstitut vaatepilti ka möödujad.

Linna keskkonnaspetsialist Marika Meos kinnitas, et probleem tekkis konteineritega seetõttu, et pakendiauto oli sunnitud need valede jäätmete tõttu tühjendamata jätma. Kui pakendi- või jäätmete liigiti kogumise konteinerisse on pandud olmeprügi või vale sorti jäätmeid, siis jäävad need tühjendamata. Kui need on tühjendatud, saab Linnahooldus konteinerite ümbruse ära koristada. Keskkonnateenuste auto jõudis linnavalitsuse teatel olmeprügiringiga konteineriteni teisipäeva õhtuks.

Tagasi üles