JUHTKIRI Harjumuspärane rõvedus

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Sellest on Sakala ammu kirjutanud, et avalikud pakendi- ja jäätmekonteinerid on tihti täis ja nende ümbrus lagastatud. Oma korrektselt sorditud jäätmete ja pakenditega konteinerite juurde jõudvad inimesed avastavad õige sageli, et toodut pole kuskile jätta. Küllap viivad mõned selle nõutult koju tagasi või otsivad tühjemaid konteinereid, paljud aga jätavad selle sinnasamma konteinerite kõrvale maha.

Teisest küljest on probleemiks see, et õpeta kuidas sa õpetad, paljud kas pole võimelised mõistma, milleks näiteks avalikud pakendikonteinerid on mõeldud, või ei taha seda mõista. Nii loobitakse vanapaberi sekka banaanikoori või topitakse pakendikonteinerisse kasutatud mähkmeid.

Igal juhul oleks abi sellest, kui konteinereid tihemini tühjendataks. Vaatepilt oleks ilusam, tuul ja linnud ei puistaks prahti igale poole laiali ning ühtlasi jõuaks teade rikutud sisuga konteineri kohta kiiremini nii jäätmevedaja kui ka linna kõrvu, oleks võimalik organiseerida konteineri tühjendamine ja selle ümbruse koristamine. Nii ei saaks tekkida olukorda, millega Lääne tänaval praeguseks juba paraku harjutud ollakse. 

Tagasi üles