Ooperigala kostitas rohkearvulist publikut pika ja kvaliteetse programmiga

Copy

Eri Klasile pühendatud kolmeosaline ja kokku üle nelja tunni väldanud ooperigala "Pan American Night Flight" tõi kolmapäeva õhtul Viljandi lauluväljakul publiku ette lisaks ooperilauljatele balletiartistid ja üle-eestilise noorte sümfooniaorkestri. Gala oli mõeldud omamoodi peegeldusena Eri Klasi karjäärist. Väljamüüdud ooperigala võõrustas 1200 kuulajat. 

"Meenutame meile kõigile tuntud ja armastatud maestrot, kellele olid öised kontinentidevahelised lennud tavaline töörutiin," rääkis produtsent Jüri Leiten. "Mul õnnestus maestroga mitu aastat koos töötada ja nende öiste lendude jutte kuulata."

Suveooperi kava koosnes kolmest vaatusest. Esitamisele tulevad Astor Piazzolla muusikale ja Andri Luubi libretole põhinev Eri Klasi lugu. Idee autor on dirigent Mihhail Gerts, kes oli ka ise Eri Klasi õpilane. Tangomuusikale järgnes ooperigala "Pariis–Firenze–Salzburg", kus uudse tehnilise videolahenduse ja elava orkestriga laval toodi publiku ette rahvusooperi eelmise sajandi tähtsolistid. Kolmas vaatus oli pühendatud George Gershwini loomingule. 

Tagasi üles