Vanas müüris said ühele poole leebe loomuga tööd

Copy
Karksi linnuses jõuti tänavu suveks plaanitud konserveerimistööga ühele poole. Korda sai järjekordne müüritiseosa.
Karksi linnuses jõuti tänavu suveks plaanitud konserveerimistööga ühele poole. Korda sai järjekordne müüritiseosa. Foto: Marko Saarm

Karksi linnuses valmis tänavu suveks plaanitud konserveerimistöö: korda sai järjekordne osa müüritisest. Töö tegi taas osaühing Maakivist. Muinsuskaitseametilt tuli selleks 25 000 eurot, millele Mulgi vald lisas omalt poolt 6250 eurot.

Muinsuskaitseameti Viljandimaa nõunik Monika Vestman nentis, et selleaastased müüritööd Karksi linnuses olid leebevõitu loomuga, sest müürivoodris suuremaid varinguid ei olnud ja jätkata sai senist müürikirja eeskujuks võttes. Eelmisel aastal oli nuputamist rohkem: siis oli osa müüri välisvoodrist täies ulatuses varisenud, sisemisest müüritisest vaatasid vastu kärgtellised, pudelipõhjad ja muu kätteulatunud kraam, mis oli läinud kaubaks ilmselt möödunud sajandi seitsmekümnendatel aastatel varisenud müüri kokkupakkimisel, kõigele lisaks kasvas müüril suur kasepuu, mille juured aitasid voodri lagunemisele tublisti kaasa ning mille lahtiharutamisel ja eemaldamisel tuli appi võtta erakordselt delikaatsed töövõtted, et müür ikka püsima jääks. 


Tagasi üles