Suvepuhkusele tormanud lapsed jätsid koolimajadesse sadu jalanõusid, rõivaid ja kotte

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Garderoobis ripuvad rõivad, kiivrid ja mütsid. Riiulitele on tõstetud kõik koolimajja jäetud jalanõud ja neid on seal sadakond paari.
Garderoobis ripuvad rõivad, kiivrid ja mütsid. Riiulitele on tõstetud kõik koolimajja jäetud jalanõud ja neid on seal sadakond paari. Foto: Marko Suurmägi

Ehkki õpilased lahkusid suveks koolimajadest juba paar nädalat tagasi, on väga suur hulk nende rõivaid, jalanõusid, kotte ja kõiksugust muud kraami endiselt garderoobides. Viljandi Jakobsoni kooli garderoobis otsijatele väljapandud asjade rohkus vaimustaks neidki, kellele teevad heameelt rikkaliku valikuga taaskasutuskauplused.

"Seda on tõesti väga palju," lausus Jakobsoni kooli haldusspetsialist Marek Torn ohates. Lausa sajad jalanõupaarid, paarkümmend spordirõivastega täidetud kotti, hulk mütse, kindad, uisud, kiivrid ... Kõik see kas ripub garderoobis või on laotatud seal toolidele ja laudadele, otsijaid satub sinna paraku haruharva.

"Valvelauas on inimene olemas, kes garderoobi avab," ütles Torn, aga tema meelest ei tuntagi juba kadunuks kuulutatud esemete vastu huvi ja nii peab kool ise välja mõtlema, mida nendega peale hakata.

Tagasi üles