Lapsevanemate eestvõttel ehitatakse koolikoridor suvega mänguruumiks

Copy
Kitzbergi kooli hoolekogu eestvõtte ja kohalike abiga ehitatakse koolikoridor uueks. Liis Märtson näitas plaanil tulevast mänguruumi. Tagapool seisavad ehituse eestvedaja Rando Ruusväli ja kaasarhitekt Helen Rebane.
Kitzbergi kooli hoolekogu eestvõtte ja kohalike abiga ehitatakse koolikoridor uueks. Liis Märtson näitas plaanil tulevast mänguruumi. Tagapool seisavad ehituse eestvedaja Rando Ruusväli ja kaasarhitekt Helen Rebane. Foto: Marko Saarm

Karksi-Nuias Kitzbergi gümnaasiumi tagumises tiivas on kolmandal korrusel lahti läinud ehitus. Põrandad on üles võetud ning mürasummutusmatid enne uue katte panekut maha sätitud. Hoolekogu eestvõttel ehitavad lapsevanemad ja kogukonna liikmed kiviseintega koridorist inspireeriva mänguruumi, et lastel oleks koolipäeva jooksul üks mõjus tegevuspaik.

"Joonised on seina peal. Siiapoole," kutsus ehituse juhtimise enda peale võtnud Rando Ruusväli kitsast koridorist edasi avaramale alale tööplaaniga tutvuma. Tal endal käib koolis kolm last, aga nagu ta rõhutas, ei ole see ainult lapsevanemate töö, vaid oma õla on alla pannud teisedki, kelle seas on ettevõtjaid ja vilistlasi. "Tahaks küla elama panna, et kõik saaks tulla ja oma osa anda," selgitas ta.

Töömaa on pikapäevarühma alal, aga seal tema lapsed enam ei käi. Nõndasamuti on Liis Märtsoni kolme lapsega, kuid ega ala tehtagi pelgalt pikapäevarühma jaoks, vaid kõigile õpilastele, et neil oleks midagi vahvamat kui lihtsalt kiviseinad. Märtson, kes on kooli hoolekogu aseesimees ja erialalt arhitekt, oli võtnud enda kanda projekteerimise osa.

Tagasi üles