Automüüjad näevad mootorsõidukimaksu mõistlikumana kui esialgu (3)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Praeguse plaani kohaselt tulevast aastast jõustuvas mootorsõidukimaksu seaduses tehti mõningaid muudatusi, mis sobitavad seda uute autode müüjate sõnul paremini nii-öelda kliimamaksu sildi alla. Küll aga lisandus tõik, et registreerimismaksu tuleb tasuda ka juba Eesti liiklusregistris olevat sõidukit müües.
Praeguse plaani kohaselt tulevast aastast jõustuvas mootorsõidukimaksu seaduses tehti mõningaid muudatusi, mis sobitavad seda uute autode müüjate sõnul paremini nii-öelda kliimamaksu sildi alla. Küll aga lisandus tõik, et registreerimismaksu tuleb tasuda ka juba Eesti liiklusregistris olevat sõidukit müües. Foto: Marko Saarm

Uute autode müüjate sõnul on riigikogult heakskiidu saanud, kuid presidendi väljakuulutamata jäetud mootorsõidukimaksu seadus mõistlikum, kui oli mullune plaan. Siiski usuvad nad, et esiti ennustatud hüppelist müügi kasvu olukord kaasa ei too. 

"Muudatusi tuli küll: esmane registreerimistasu läks tunduvalt allapoole," nentis Viljandi Volkswageni esinduse V Motors juhataja Rivo Arula.

President Alar Karis jättis riigikogus 12. juunil vastuvõetud mootorsõidukimaksu seaduse välja kuulutamata põhjendusega, et see pole kooskõlas põhiseadusega, sest selle sätted rikuvad võrdse kohtlemise põhimõtet.

Tagasi üles