Hooldekodu plaani nihutamine laseb Leie lastel veel aasta vanas lasteaias käia

Leie koolihoones jätkab lasteaed vähemalt 2025. aasta sügiseni. Edasine on praegu lahtine ja sõltub sellest kui kiirelt suudab vald Leie külamaja rajada.
Leie koolihoones jätkab lasteaed vähemalt 2025. aasta sügiseni. Edasine on praegu lahtine ja sõltub sellest kui kiirelt suudab vald Leie külamaja rajada. Foto: Marko Saarm

"Tulime vallale vastu ja ootame, kuni lapsed saavad uued ruumid," põhjendas Helme hooldekodu juhataja Peeter Arro, miks lükkas Leie koolimaja hoonestusõiguse saanud ettevõte oma suure ehitusplaani aasta võrra edasi.

See kokkulepe avas tee, et lasteaed saab endises Leie koolimajas jätkata veel vähemalt aasta. Siis läheb olukord aga keeruliseks, sest ka parima tahtmise korral ei või vallajuhid lubada, et uus Leie külamaja, mis võtaks oma katuse alla lasteaiarühma, oleks 2025. aasta sügiseks valmis.

Ettevalmistustööd käivad täie hooga ning sellega on rahul ka külaseltsi esindajad. "Meid on väga hästi kaasatud, küsitakse arvamust ja sellega arvestatakse," kiitis Leie külaseltsi esindaja Katrin Linkov.

Tagasi üles