Mulgi vald tahab koos naabriga ehitada matkaraja Mõisakülast Ruhja

Roheliste Rööbaste matkarada kulgeb praegu Viljandi ja Mõisaküla vahel, aga võiks minna edasi Ruhja. Reedel ettevõetud Viljandi–Mõisaküla–Viljandi öösõidu üks korraldaja Raivo Nõmm (rattal) nentis, et praegune rada on Viljandist kunagise Loodi jaamani väga heas seisus, sealt edasi vajaks see metsa vahel nii lisatähistust kui puhastamist.
Roheliste Rööbaste matkarada kulgeb praegu Viljandi ja Mõisaküla vahel, aga võiks minna edasi Ruhja. Reedel ettevõetud Viljandi–Mõisaküla–Viljandi öösõidu üks korraldaja Raivo Nõmm (rattal) nentis, et praegune rada on Viljandist kunagise Loodi jaamani väga heas seisus, sealt edasi vajaks see metsa vahel nii lisatähistust kui puhastamist. Foto: Jaanus Johanson

Mulgi vald küsib riigilt kolme maatükki, et ehitada Mõisaküla vanast vaksalist mööda kunagist raudteetammi riigipiirini 116 000 euro eest matkarada ning sisustada majutuseks vaksalis seisev vagun.

Kui mõni aasta tagasi rajasid Viljandi ja Mulgi vald Green Railwaysi programmi toel Roheliste Rööbaste matkaraja mööda kunagist raudteetammi Viljandist Mõisakülla, siis nüüd on plaanis ehitusega edasi minna ja Lätti välja jõuda. Taas on käe ulatanud Green Railways, kes pakub Mulgi vallale ligi 100 000 euro suurust abi, et viia matkarada vaksalist Läti piirini. Sealt edasi jääks rada juba lätlaste rajada ning lõpuks peaks see välja ulatuma Ruhjani. Mulgi vald ise kavatseb ehituseks anda ettenähtud 20 protsenti ehituskulust ehk umbes 22 000 eurot.

Et ehitus saaks alata, küsib vald nüüd kliimaministeeriumilt endale kolme omal ajal raudteetammi alla jäänud kinnistut. Kokku tahab ta riigilt endale ligi 400 000 ruutmeetrit maad, millest osa jääb Mõisaküla piiresse, aga enamik Mõisaküla ja Läti piiri vahele Umbsoo külla. Valla andmetel riigil selle maaga mingit plaani pole.

Tagasi üles