Hommikune maasikamürgel viis leti tühjaks mõnekümne minutiga

Copy
Teisipäeval veidi pärast kella 10 oli Viljandi turul hommikul alustanud kolmest maasikamüüjast kaupa pakkuda veel vaid ühel ja tema juurde kogunes pikk järjekord, sest maasikasoovijaid oli palju.
Teisipäeval veidi pärast kella 10 oli Viljandi turul hommikul alustanud kolmest maasikamüüjast kaupa pakkuda veel vaid ühel ja tema juurde kogunes pikk järjekord, sest maasikasoovijaid oli palju. Foto: Marko Saarm

Veidi pärast kella 10 oli kahel maasikamüüjal kolmest Viljandi turul kaup sisuliselt otsast. Kui muidu on jaaniajal suurem maasikamüük alles lahti läinud, siis tänavu hakkab mõnel põllul hooaeg hoopis lõppema.

"Need on viimane korje mul," märkis Teeve Kändra, kes oli Mulgi vallast Ärikülast kümmekonna maasikakastiga hommikul turule müüma tulnud. Iga kast mahutas ligi kümme kilogrammi marju. Turul oli ta käinud 10. juunist ning tõdes, et vahest paar päeva tuleb marju veel, aga siis on kõik. Tänavune hooaeg oli müüja sõnul alanud varakult ning eks soe ilm ja vahepealne vihm aidanud saagile kaasa. Oma istanduse kohta ütles ta, et see nõuaks nüüd küll juba uuendamist ja seetõttu sealt enam nii suurt marja ei saa kui noortest istandustest. "Neil on ilusad suured marjad," lausus Kändra, viibates müügikohale teisel pool vahekäiku. 

"Kas kaardiga maksta saab?" päris tema leti taha astunud klient.

Tagasi üles