Omniva ootab ideid uute postmarkide tarvis

Copy
Tänavu on näiteks postmark välja antud Konstantin Pätsi 150. sünniaastapäeva puhul.
Tänavu on näiteks postmark välja antud Konstantin Pätsi 150. sünniaastapäeva puhul. Foto: Omniva

Omniva kutsub kõiki tegema ettepanekuid Eesti riigielu, ajaloo, kultuuri ja muude tähtsündmuste ning teemade kajastamiseks postmarkidel. Ettepanekuid oodatakse augusti lõpuni.

Omniva juhatuse esimees Mart Mägi tõdes, et Eesti postmark on visiitkaart, millel on läbi aegade kujutatud Eesti kultuurile tähtsaid sümboleid, tähelepanuväärseid persoone ja tähtsündmusi. Nii saab jäädvustada ja muuta eriliseks olulise sündmuse tähistamise riigis ning ühiskonnas.

«Igal aastal on kodanikud, erialaorganisatsioonid, ettevõtted ja asutused esitanud ettepanekuid postmarkide väljaandmiseks. Selline entusiasm teeb ainult rõõmu ja loodame, et ka tänavu laekub rohkelt sisukaid ettepanekuid,» lisas ta.

Käesoleval aastal on markidel tähistatud näiteks Konstantin Pätsi 150. ja Ülo Vinteri 100. sünniaastapäeva, samuti ajakirja Eesti Naine, esimese elektrirongi väljumise ja raadiosaate eetrisse mineku 100. aastapäeva. Veel anti välja Naksitrallides lastemark ja EUROPA margisarjast kaks veealuse loomastiku ja taimestiku marki. Erakorraliselt ilmub juulis Kihnu-teemaline Minu Mark.

Tähtpäevadest või sündmustest väärtustatakse margiga suuri juubeleid, nagu 100, 125, 150. Elavatest inimestest kajastatakse markidel üldjuhul ainult presidente ja olümpiavõitjaid. Lisaks ilmuvad sarjamargid Eesti puude, lindude, kirikute, kunsti ja muu kohta. Inspiratsiooni saamiseks võib tutvuda margivalikuga Omniva e-poes.

Margiettepaneku esitamiseks tuleb täita ankeet, kus täpsustada postmargil kajastatava sündmuse või teema nimetus ning põhjendada, miks tuleks välja pakutud margiidee teoks teha. Soovi korral saab olulise sündmuse jäädvustamiseks postmargile tellida oma kujundusega margi, kasutades selleks Minu Margi teenust.

Margiideede ettepanekuid saab esitada augusti lõpuni. Kõik laekunud ettepanekud vaatab üle Omniva emissioonikomisjon ja teeb nendest valiku, mis seejärel lisatakse järgmise aasta postmargiplaani.

Tagasi üles