Politsei läheb pühadele vastu töiste mõtetega

Copy
Foto: Madis Veltman

Politsei- ja piirivalveameti operatiivjuhi Ivo Utsari sõnul pöörab politsei jaanipühade eel, ajal ja järel tavalisest rohkem tähelepanu liiklusele, lähisuhtevägivallale ja avalikule korrale.

«Selle nädala lõpust on nii liikluses kui avalikus ruumis märgata enam politseipatrulle, kes kõik töötavad selle nimel, et Eesti inimeste jaanipühad mööduksid turvaliselt,» kõneles Utsar. «Rahustame suurematel maanteedel liiklust, kontrollime juhtide kainust ning hoiame silma peal ka rahvarohketel üritustel, et vajadusel kiiresti inimestele appi minna ja rikkumistele reageerida.»

Kuidas mööduvad tänavused jaanipühad, sõltub tema tõdemusel eelkõige inimestest endist. Et pidustustest jääks meelde positiivne, tuleb käituda vastutustundlikult nii enda kui teiste suhtes.

«Siinkohal on olulised ka märkamine ja teiste aitamine. Pühade ajal tarvitatakse tavalisest enam alkoholi ning kahjuks ei suuda kõik inimesed sellega piiri pidada ja hakkavad käituma ohtlikult: võivad muutuda vägivaldseks või istuda joobes peaga rooli,» kõneles Utsar. «Kui jaaniõhtul tuleb ette võtta autosõit, siis leppige seltskonnas kokku, kes on kaine juht. Probleeme lahenda kaine peaga. Hoia kaaslastel silm peal ja püüa võimalusel ohtlikku käitumist takistada.»

Kui keegi märkab inimest, kes on endale või teistele ohtlik, näiteks istub purjuspäi rooli või muutub vägivaldseks kodus või avalikus kohas, tuleks kohe helistada telefonil 112.

Eelmise aasta jaanipühadel kontrollis politsei Eestis kokku 28 943 sõidukijuhi kainust. Tabati 110 alkoholi tarvitanud juhti ning 152 kiiruseületajat. Kokku ilmnes 178 lähisuhtevägivalla juhtumit ja kaks avaliku korra rasket rikkumist. Kainenema toimetati 89 inimest.

Tagasi üles