TRIIN LOIDE Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel

Copy
Triin Loide, Sakala arvamustoimetaja
Triin Loide, Sakala arvamustoimetaja Foto: Elmo Riig/Sakala

Juba ammu ei vaata ma pühi sama pilguga kui kunagi enne ajakirjandusse tulemist. Mitte et ma oleks kunagi eriline pühadeinimene olnud. Pidin just eraldi üle kontrollima, millal see õige jaaniöö ongi.

Laisavõitu introverdi elu, mis teha: et tavaliselt sajab jaanide ajal vihma, siis tundub täiesti mõistlik kodus voodis raamatut lugeda ja vihma krabinat kuulata. Või tukkuda ja linnulaulu kuulata, sest linn valgub ju inimtühjaks. Lõppematu rodu autosid, mis kõik kuskile vuravad.

Kui tavaliselt on politsei teated ööpäeva jooksul juhtunust võrdlemisi lühikesed ning kohati naljakad, siis pärast pühi kaob tükiks ajaks igasugune naljatuju. Need on pikad, näiliselt lõppematud read selle kohta, et purjus mehed on läinud omavahel kaklema, peksnud naisi või juhuslikke kõrvalseisjad. Või siis on mõni joobes naine andnud oma mehele nuga või on läinud lõkke ääres kiskumiseks, nii et karvatutid lendava. Tihti näevad seda kõike pealt lapsed ning neid mälestusi ei kustuta enam miski muu kui surm. Kindlasti jääb sellest raske koorem, mis hakkab mõjutama kogu edasist elu.

Tagasi üles