ALMAR KALAM Annab tõrviku edasi

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Almar Kalam
Almar Kalam Foto: Kristi Markov

Eduks, õnneks ja armastuseks tuleb jaanilaupäeva õhtul ette võtta mitmesuguseid riitusi. Almar Kalami 13 aastat kestnud riitus on olnud Karksis vägeva jaaniõhtu korraldamine. Ta on aga otsustanud, et tänavuse korraldus on talle viimane.

"Põhjusi on mitu. Olen juba kolm aastat otsinud, et keegi hakkaks seda minu asemel tegema. Et nooremad võtaks selle üle. Tahan rohkem pühenduda oma tööle. See aeg ja ressurss, mille panen selle ürituse korraldusse aasta jooksul ... kui ma suunaksin selle oma ettevõttesse, siis see tulu oleks mulle ilmselt nelja-viiekordne," ütleb Kalam ja selgitab, et ega ta jaaniõhtut korraldades nii väga tulu peal väljas ole olnud, aga natuke tasu ju ikka tahaks. Veel rõhutab ta, et Mulgi valla ja Karksi kultuurikeskuse abi ja toetuseta seda jaanipidu ilmselt ei oleks.

Kalam meenutab, et jaaniõhtu korraldamise mõte tuli omal ajal valla kultuurikomisjonil ja esimesel korral saigi seda tehtud üheskoos. "Järgmisel aastal olin jaaniõhtu mõttega üksi. Ei tahtnud naljalt püssi põõsasse visata ja tegin ära. Alguses käis asi toetajate najal, siis juba piletitega ja nii see aasta-aastalt kasvas."

Tagasi üles