JUHTKIRI Kuulujutust kulutuli

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Ühest küljest aitavad internet, ühismeedia ja asjaolu, et mõlemad on paljudel inimestel kogu aeg taskus, suurepäraselt infot levitada. Koduaia vahtimisest villand, läheks kuskile jaanitulele? Võta Facebook lahti, sirvi natuke ning pane autole hääled sisse.

Teisest küljest loob see kõik aga suurepärase pinnase kontrollimatu info kontrollimatuks levikuks. Hukkamõist on kiire tulema, nagu näitab hiljutine juhtum. Erivajadustega noormehe mäng tundus kõrvaltvaatajatele kahtlane ning mitte milleski süüdi oleva noormehe pihta hakati tapmisähvardusi loopima. Kui konkreetne juhtum kõrvale jätta, siis kuna vastutus sotsiaalmeediasse paisatava info eest on suhteliselt olematu, liigub seal tihtipeale ka täielikku jama, mille mõni igavlev inimene meelelahutuseks on välja mõelnud, olgu see siis tapjakloun või salapärane valge kaubik.

See kõik toob endaga kaasa hulga hädasid. Võib juhtuda, et mustatakse täiesti süütuid inimesi, seejuures jäetakse politseile kahtlastest tüüpidest, tegevustest ja sündmustest teada andmata. "Facebooki ju panin," arutleb inimene. "Ja Twitterisse ka. Meil on ju veebipolitseinikud, küll nemad tegelevad edasi!"

Tagasi üles