Tääksi ahervare kadus, Võhma tondilossi lammutamisplaan toppab

Copy
Teisipäevaks oli suurem lammutamine Tääksis juba seljataga.
Teisipäevaks oli suurem lammutamine Tääksis juba seljataga. Foto: Egon Valdaru

2014. aastal laastas tulekahju kahekorruselist elumaja Tääksi küla keskel sedavõrd, et see muutus elamiskõlbmatuks. Viimase nädala jooksul on käinud selle pikalt kohalike silma riivanud ahervareme lammutamine. Võhma kesklinnas 2022. aastal tulekahju järel tondilossiks muutunud kahekorruseline korterelamu seisab aga endiselt püsti ja valmistab kohalikele meelehärmi.

Põhja-Sakala vallas Tääksis puhkemaja pidav Toomas Aavasalu nentis, et kõnealusel Tääksi kinnistul on mitu omanikku ning mõni aasta tagasi, kui ta ahervareme lammutamiseks oma abikätt pakkus, ei jõudnud nood omavahel kokkuleppele – mõni tahtis kinnistut müüa, mõni mitte – ja asi jäi tegemata. "Nüüd tehakse plats puhtaks ja see saab ilus. Seni oli see ainus häbimärk Tääksis."

"See oli kurikuulus ahervare, mida külla sattunud välismaa turistid alati esimesena pildistama tõttasid," kõneles Tääksis elav ornitoloog Jaanus Aua. "See ahervare oli külaelanike seas ka pidev vestlusteema. Nüüd saab kõik ilusaks ja külarahvas on sellega väga rahul."

Tagasi üles