Erivajadusega poisi mäng pargis tõi veebi julma vihakõne

Pargis oma mänge mängiv noormees pälvis pealtnägijate tähelepanu ning asjaolusid uurimata tehti sotsiaalmeediasse postitus, mis pidi hoiatama tema kui ohtliku inimese eest. Nüüd on noormees, kes tegelikult kellelegi ohtu ei kujuta, langenud rünnakute ohvriks.
Pargis oma mänge mängiv noormees pälvis pealtnägijate tähelepanu ning asjaolusid uurimata tehti sotsiaalmeediasse postitus, mis pidi hoiatama tema kui ohtliku inimese eest. Nüüd on noormees, kes tegelikult kellelegi ohtu ei kujuta, langenud rünnakute ohvriks. Foto: Kristi Markov

"Ta on hirmul ega julge enam väljagi minna. Peame otsima kohta, kus me saaksime käia nii, et teiste inimestega kokku ei puutu," lausus paljude viljandlaste rünnaku alla sattunud autistliku noore mehe ema.

Ometi ei teinud too noormees midagi ohtlikku ega ka mitte valesti, vaid lihtsalt mängis pargis. Võõrastele tundus see mäng kummaline ning Facebooki seinal maalisid nad sellest pildi kui ohtlikust.

Juhtum sai alguse üsna segaselt kirjapandud ühismeedia postitusest, milles kirjeldati noorukit, kes hiilib endale võõraste neidude järel ja pildistab neid. Juba see jutt läks reaalsusest lahku, sest kõnealusel noorukil pole fotokaamerat ega ka kaameraga telefoni. Nii mõneski kommenteerijas tekitas see kohe arusaama, et linnas tegutseb ohtlik pervert.

Seejärel läks postituses jutt laste ja noormehe kohtumisele mänguväljakul ning narkoainetele. Seda postitaja ega postituse pahatahtlikud kommenteerijad ei teadnud, et alles hiljuti perega Pärnust Viljandisse kolinud noor mees on mitme diagnoosiga ega ole võimeline maailma mõistma sarnaselt teiste samaealistega.

Tagasi üles