Pausi pidanud Kõpu jaanituli kolis mõisa juurde

Copy
Üks jaanipikniku korraldajaid on Kadri Linder, kes varem on olnud seotud pitsafestivali korraldamisega.
Üks jaanipikniku korraldajaid on Kadri Linder, kes varem on olnud seotud pitsafestivali korraldamisega. Foto: Jan Randar Raidma

Kõpu jaanituli, mida enne koroona aega peeti laululaval, tuleb tänavu jaanipikniku nime all 23. juunil Kõpu külade seltsi vedamisel ja mõisa õuel.

Üks eestvedajaid, kohalikus koolis inglise keele ja ajaloo õpetajana töötav Kadri Linder märkis, et tänavu saadakse valla toega jaanipeole esinema ansambel Viiser, külade selts organiseerib teisaldatavad WC-d ja kogukonna toel on parki saanud püsti lõkkealus. Päeval on töötoad kohaliku noorsootöötaja Eva Lugima vedamisel, tema teeb mänge, õpetab pärga punuma ja saunavihta köitma. Esinevad lapsed. Kõpu külade selts organiseerib tasuta jaanisupi ning avatud on Pizzafesti kohvik.

"Kui ilm on ilus, teeme mõisa ees pikalauapeo. Inimesed saavad tulla oma piknikukorviga pika laua taha ja nautida muusikat," kõneles Kadri Linder. "Varem ei ole me mõisa juures jaanipidu korraldanud, leidsime, et tänavu võiks uudse variandi ära proovida."

Märksõnad

Tagasi üles