PEREHEIDE Järva- ja Viljandimaa rahvuskonservatiivide esimees visati erakonnast välja ning liitub uue erakonnaga (1)

Copy
Jaak Madisoni (vasakul) otsus liituda uue erakonna rajajatega ajendab ka Viljandi EKRE liikmeid sellega liituma, eriti kui nad on vastselt välja visatud nagu senine ringkonna juht Rein Suurkask.
Jaak Madisoni (vasakul) otsus liituda uue erakonna rajajatega ajendab ka Viljandi EKRE liikmeid sellega liituma, eriti kui nad on vastselt välja visatud nagu senine ringkonna juht Rein Suurkask. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Järva- ja Viljandimaa ringkonna juht Rein Suurkask visati pühapäeval erakonnast välja ning temast saab üks uue konservatiivse erakonna asutajaliikmeid. Õige pea Viljandi linnavolikogus EKRE enam esindatud pole, sest teine sinna kuuluv erakonna liige Kalle Kivistik on lahkumisavaldust sisse andmas.

Eelmise nädala neljapäeva õhtul kogunes Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Järva- ja Viljandimaa ringkonna liikmed koosolekule, et arutada erakonna juhtimisstiili, rahastamise ja edasiste suundade pärast tekkinud sisetüli. Eelmise nädala alguses heideti terve hulk liikmeid maine kahjustamise eest erakonnast välja, seepeale vallandus vabatahtlike lahkumiste laine ja väljaviskamised jätkusid.

Viljandi- ja Järvamaa EKRE ringkonna senine esimees, Viljandi linnavolikogu liige Rein Suurkask kinnitas veel reedel, et vähemalt esialgu jätkab ringkond tööd ja tema selle juhtimist. Juhtida sai ta seda kaks päeva. Pühapäevast, 16. juunist Suurkask EKRE-sse enam ei kuulu.

Tagasi üles