Tõstuksetootja sai mullu 3,6 miljonit kasumit

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinema tegevjuht Andrus Allikoja
Kinema tegevjuht Andrus Allikoja Foto: Lauri Alver

Viljandis tegutseva Eesti juhtiva tõstuksetootja Kinema auditeerimata müügitulu ulatus eelmisel aastal 84,7 miljoni kroonini ning ärikasumiks kujunes 3,6 miljonit krooni.

Kinema tegevjuhi Andrus Allikoja sõnul kasvas 2008. aastal firma ekspordikäive ning teenuste müük, kuid kahanes toodete müük siseturul. «Arvestades Eesti ehitusturu seisu on mullused näitajad kindlasti positiivsed,» kommenteeris Allikoja tulemusi.

Tänavu plaanib ettevõte ekspordi osakaalu veelgi suurendada.

«Investeerime eksporti rohkem kui miljon krooni ja asutame märtsi alguses Soome tütarettevõtte,» ütles Allikoja. Tema sõnul on firma käive jõudnud Soomes sellisesse suurusjärku, et tütarettevõtte loomine tasub ennast ära.

Andrus Allikoja sõnul toimib edukalt ka projektipõhine müük Skandinaaviasse ja eesmärk on kasvatada ekspordist tulevat käivet vähemalt poole võrra.

«Samuti investeerime suure kasvu teinud hooldus- ja paigaldusteenusesse, mida on plaanis tänavu ka Eestist välja müüma hakata,» lisas Allikoja.

Kinema juht rääkis, et koduturu langus on sundinud ettevõtet tegema ümberkorraldusi nii kulubaasi kui töötajate osas, kuid selle tulemusena on ettevõte saavutanud hea platvormi, et olla välisturgudel veelgi tugevam ja konkurentsivõimelisem.

«Ka piiritagused ettevõtted otsivad võimalusi kulusid kokku hoida ning me suudame pakkuda neile paremat hinna ja kvaliteedi suhet,» selgitas Allikoja.

Tema hinnangul võib majanduse olukord hakata paranema alles 2010. aastal ning seni ettevõte suuri kasumeid ei prognoosi. «Kui suudame tänavu 2008. aasta tulemusi korrata, on see meie jaoks juba positiivne,» ütles Allikoja.

Kinema on kohalikul kapitalil põhinev Eesti juhtiv tõstuksetootja. Lisaks tegeleb firma laadimissüsteemide, tõkkepuude ja aiaväravate ajamite, kiirrulluste ja käärtõstukite vahendusega.

Firmal on müügiesindused Tallinnas, Tartus, Pärnus ning Riias, kuid tootmisüksus vaid Viljandis. Kinema ekspordib tooteid Lätti, Soome, Rootsi, Norrasse ja Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles