«Muusikatriaad» läheb käima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab Viljandis juba 20. korda sari «Muusikatriaad», kus on kavas loengud, kontserdid ja noore muusiku võistlus.

Sünnipäevapidustused algavad täna kell 19 Viljandi muusikakooli orkestrimajas. Kontserdil «Kokkutulemine» esinevad kultuuriakadeemia õppejõud ja sõbrad. Üles astuvad Tiit Kikas, Indrek Kalda, Themuri Sulamanidze, Aleksander ja Tiina Sünter, Ain Agan, Sirje Medell, Jorma Toots, Marge Loik, Reet Laube, Aare Külamaa, Bert Langerer, Jaanika Juhanson ja Merle Saarva.

Pärast kontserti võib õhtut jätkata pärimusmuusika aidas, kus džässiklubis astub üles Marta Jakovski Group. Sissepääs džässiklubisse on seekord erandkorras tasuta.

Homme õhtul on kõik oodatud taas orkestrimajja, et degusteerida folkloorset kompotti tantsust ja muusikast. Kultuuriakadeemia vilistlase ja õppejõu Ele Viskuse etenduses astuvad üles pärimusmuusika ja tantsutudengid. Tantsuetendusele järgneb muusika kuulamise klubi, kus muusik ja kriitik Joosep Sang mängib endale meelepärast muusikat ning räägib sellest lähemalt.

«Muusikatriaad» kulmineerub reedel noore muusiku võistlusega, kus võtavad omavahel mõõtu nii pärimus- kui džässmuusikud. Võisteldakse kolmes kategoorias: parim pärimusmuusika seade, parim instrumentalist ning parim omaloominguline pala.

Antakse välja grand prix ja publiku lemmiku auhind. Eripreemiad panevad välja «Jazzkaar» ja Viljandi kitarrifestival. Finaliste hindab žürii koosseisus Joosep Sang, Tiia Teder, Ene Lukka-Jegikjan, Margus Pärtlas ja Vello Kuura.

Eelmistel aastatel on «Muusikatriaadil» edukalt üles astunud muusikud, keda võib praegu nimetada Eesti muusika tähtedeks: Sofia Rubina, Mari Kalkun, Reigo Ahven, Jalmar Vabarna ja paljud teised. Koolisisesest võistumängimisest on välja kasvanud rahvusvaheline konkurss: sel aastal osalevad ka leedu noored muusikud. «Muusikatriaadi» sündmused on külalistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles