TRIIN LOIDE Hüppa või ise üle parda (2)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Triin Loide, Sakala arvamustoimetaja
Triin Loide, Sakala arvamustoimetaja Foto: Elmo Riig/Sakala

Ilmselge on, et Eesti poliitmaastikku hoidis viimasel ajal koos üksnes vajadus teha Euroopa Parlamendi valimiste nimel head nägu ning jätta mulje säravatest silmadest, töö- ja teotahtest ja üksmeelest. Niipea kui valimistulemused hakkasid pühapäeval tulema ja hääli polnud enam võimalik kaotada, hakkas see fassaad murenema. Selline on elu ja selline on poliitika, mis seal's ikka.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna sisetüli on kõige praegu sündiva juures veel väike asi, sest me oleme juba kõikvõimalike käärimiste, väljaviskamiste, demonstratiivsete lahkumiste ning ärritunud poliitikute rohkem või vähem avalike arveteklaarimistega harjunud. Nii-öelda lahkumisintervjuudest ning "Agu Sihvka annab aru" tüüpi sotsiaalmeediapostitustest on saanud üks mu lemmikžanre kirjanduses. Seegi, et valitsus tundub olevat kaotanud pea ning igasuguse huvi riiki juhtida, pole midagi uut, aga nüüd paraku on kaliiber suurem kui enne. Õigemini, arvestades tõika, et meil napib vajalikku laskemoona, pigem väiksem ...

Praegu arutatakse ja arvutatakse nii- ja naapidi, kas meil üldse kuu aja pärast koalitsioon on ning kellest võiks Kaja Kallase Brüsselisse lahkumise järel saada uus Reformierakonna esimees ja peaminister. Hanno Pevkurilt kui kaitseministrilt libises – või tõmmati – vaip jalge alt ära ning kui Kallas peaks aplausi ja lillevarte saatel ära Brüsselisse minema, võime ilmselt uue esimehena näha Kristen Michalit. Kellelgi teisel praegu ilmselt piisavalt poliitilist valuutat ega toetust ei oleks.

Tagasi üles