Juhatusest ilma jäänud EKRE Viljandi valla osakond jätkab tööd

Copy
Valmar Haava valimiskampaania 2023. aasta jaanuaris.
Valmar Haava valimiskampaania 2023. aasta jaanuaris. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on kaotanud juhtkonnas lahvatanud tüli ning sellele järgnenud väljaviskamiste ja väljaastumistega sadu liikmeid. Kolmapäeval otsustas Viljandi valla osakonna juhatus erakonnaga koostöö lõpetada. Otsus polnud üksmeelne ning allesjäänud EKRE liikmed valivad peagi uue juhatuse.

"Võtsime vastu otsuse lõpetada valla osakonna juhatuse poliitiline töö ja homme ringkonna koosolekul saame täpsema ülevaate olukorrast," rääkis osakonna esimees Valmar Haava Sakalale kolmapäeva õhtul. "Eks siis liikmed saavad ise oma liikmesuse otsustada." 

Haava nentis, et on enne Euroopa Parlamendi valimisi olnud pikalt murelik ning mitte EKRE valimistulemuste, vaid erakonna tuleviku pärast. "Nüüd siis loetud päevad enne suurt kongressi on selgunud tõsiasi, et meie erakonna juht on otsustatud likvideerida vastaskandidaat Silver Kuusiku," kirjutas Valmar Haava neljapäeval ühismeedias. "Mina ütlen selle peale, et see on väga argpükslik käitumine. Juht peab oskama kaotada ja vajadusel võtma ka vastutuse! Siin meenub Isamaa käitumine, kui Lavly Perling kandideeris Isamaa juhi kohale ja talle ning tema toetajatele tehti samuti üks null. Erinevus on aga selles, et temal lasti kandideerida ja pärast seda visati välja. Ma poleks elus arvanud, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond sellisele tasemele langeb."

Tagasi üles