EKRE kohalik ringkond jätkab tööd lootuses, et pühapäevane kongress toob rahu uuesti majja (1)

Copy
EKRE esimehe Martin Helme (paremal) eelmise aasta valimisturnee üritus Viljandi pärimusmuusika aidas.
EKRE esimehe Martin Helme (paremal) eelmise aasta valimisturnee üritus Viljandi pärimusmuusika aidas. Foto: Elmo Riig

Neljapäeva õhtul kogunes Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Järva- ja Viljandimaa ringkond koosolekule, et tekkinud olukorda arutada, ning ringkonna esimees, Viljandi linnavolikogu liige Rein Suurkask kinnitas pärast seda, et vähemalt esialgu jätkab ringkond tööd ja tema selle juhtimist.

Kolmapäeval tunnistas Rein Suurkask Sakalale, et tunne on närune ning kuigi häid emotsioone erakonnas sündiv ei tekita. Reedeks oli ta otsustanud vähemalt esialgu EKRE-sse jääda ning ka mõnevõrra kahanenud ringkonna juhtimist jätkata, sest nagu ta märkis, ei ole Eestis praegu lihtsalt kuskile mujale minna: ükski teine erakond ei esinda tema hinnangul konservatiivseid väärtusi piisavalt hästi. Pealegi pole EKRE-st lahkujate hulk ringkonna peale olnud kuigi suur – Viljandi linna osakonnast oli reede pärastlõunaks lahkunud kaks inimest –, ning kohalikud konservatiivid vajavad ka edaspidi juhtimist.

Suurkask lisas, et kui Jaak Madison peaks tõepoolest looma oma poliitilise liikumise, mis esindab konservatiivseid väärtusi ning teeb seda paremini kui praegune EKRE, siis on iseasi. Madison kuulus seni Järva- ja Viljandimaa ringkonna juhatusse ning kohalikud EKRE liikmed hoiavadki Suurkase sõnutsi pigem tema selja taha. Tema kiiluvees küll otseselt lahkuma ei rutata, ent kui ta peaks looma uue liikumise, oleks Suurkase hinnangul sellega liitumine üsna lihtne otsus.

Tagasi üles