Ameti maha pannud rekorddoonor jõudis kogu maailmas haruldase tulemuseni

Copy
Lembit Kipper sõitis reede hommikul Tartu verekeskusesse, et anda oma viimane, 218. panus doonorina. Rohkem ta seda teha ei saa, sest doonori vanus peab mahutma 18 ja 65 eluaata vahele, aga temal tuleb peagi 66. sünnipäev.
 
Lembit Kipper sõitis reede hommikul Tartu verekeskusesse, et anda oma viimane, 218. panus doonorina. Rohkem ta seda teha ei saa, sest doonori vanus peab mahutma 18 ja 65 eluaata vahele, aga temal tuleb peagi 66. sünnipäev.  Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

Viljandimaal elav Lembit Kipper on vere loovutamise eest suisa kahel korral presidendilt autasu pälvinud, kuid nüüd on vanus sealmaal, et reede hommikul tehtud 218. vereloovutus peab jääma viimaseks.

"66-aastaselt enam ei saa. Midagi pole teha, saan selle kuu lõpus 66," tähendas ta ning lisas, et kui vanus ei ütleks, võiks muidugi veel loovutada. Igatahes sõitis ta reede hommikul, rahvusvahelisel doonoripäeval, Tartu verekeskusesse, et viimane panus tervisesüsteemi veidi pidulikumalt anda. Õhtul ootas teda juba Eesti keskel tütretütre koolilõpetamine.

Tagasi üles