Ilmainimesed vahetavad nõukogudeaegse tuleohuindeksi Kanada oma vastu

Copy
Need tuleohukaardid on arvutatud tänavu 1. juuni andmete põhjal Nesterovi (ülemine pilt) ja Kanada meetodi abil. Kanada meetodi üks kaart järgib omavalitsuste piire ja näitab iga üksuse kohta ainult kõige levinumat tuleohuklassi, teine on nii-öelda pikslipõhine ja pakub detailsemat infot.
Need tuleohukaardid on arvutatud tänavu 1. juuni andmete põhjal Nesterovi (ülemine pilt) ja Kanada meetodi abil. Kanada meetodi üks kaart järgib omavalitsuste piire ja näitab iga üksuse kohta ainult kõige levinumat tuleohuklassi, teine on nii-öelda pikslipõhine ja pakub detailsemat infot. Foto: Keskkonnaagentuur

Keskkonnaagentuur töötab koos Tartu ülikooli ja keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskusega, et hakata järgmisest aastast tuleohu hindamisel kasutama Kanada kommet ning saata ajalukku endise Nõukogude Liidu meetod.

Keskkonnaagentuuri ilmaprognooside osakonna projektispetsialist Maile Meius ütles, et vajalikke eeltöid selleks alustati eelmisel aastal, mil käima tõmmati projekt «Kliimamuutustega kohanemise tegevuse elluviimine Eestis». Seda veab eest kliimaministeerium ja osalisi on 16. Tuleohuindeksi uuendamine on projekti üks osa.

«Kõigi eelduste kohaselt oleme valmis uuele süsteemile üle minema järgmise aasta kevadel,» lausus Meius. «Tuleohuindeksi Kanada meetod võimaldab luua tuleohukaardi, mille abil saab tõhustada hoiatus-, ennetus- ja päästetööd.»

Tagasi üles