Värske Novelli peapreemia võitis Viljandi gümnaasiumi abiturient Triinu Kree

Copy
Eneselegi ootamatult Värske Novelli võistlusel esikoha pälvinud Triinu Kree on viimaseid päevi Viljandi gümnaasiumi abiturient.
Eneselegi ootamatult Värske Novelli võistlusel esikoha pälvinud Triinu Kree on viimaseid päevi Viljandi gümnaasiumi abiturient. Foto: Sille Riin Rand

13. juunil kuulutati Tartus välja ajakirja Värske Rõhk ja "Eesti novelli" verinoorte novellikonkursi preemia saajad. Võistluse võitis 18-aastane Viljandi gümnaasiumi õpilane Triinu Kree, kes kirjandusliku eeskujuna näeb Liisi Ojamaad ning valmistub Tallinna minema, et haridust omandada ja öösiti vanalinna müüridel istuda.

Teist korda aset leidva Värske Novelli konkursi eesmärk on julgustada ka nooremat põlvkonda proosat kirjutama ja avaldama. Võistlusel osalesid novellid 116 noorelt autorilt, tööde keskmine tase oli žürii sõnul märkimisväärselt kõrge. Esikoha pälvis Triinu Kree novell "Kesköökülm".

Värske Rõhu proosatoimetaja Paul Raud sõnas, et Kree tekst torkas silma julge ja isikupärase stiiliga, mis on omane kogenud kirjutajale. ""Kesköökülm" kõnnib õrnal sammul kuskil seal tõeliselt poeetilise proosa pärusmaal. Autor on leidnud endale vägagi väljendusrikkad kujundid ja fragmentsed loojupid osavalt tervikuks sidunud. Tulemuseks on tähelepanuväärselt küps ja humoorikalt eneseirooniline tekst, mis lugejat kuidagi külmaks ei jäta," lausus Raud.

Tagasi üles