Suure-Jaani muusikafestival toob publiku ette tiheda programmi

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Estonian Voices on a cappella muusikat viljelev Eesti ansambel, mis on asutatud 2010. aastal.
Estonian Voices on a cappella muusikat viljelev Eesti ansambel, mis on asutatud 2010. aastal. Foto: Konstantin Sednev

Laupäeval Põhja-Sakala vallas algav aiakohvikute nädalavahetus lükkab hoo sisse Suure-Jaani muusikafestivalile. Festivali kavas on 23 kontserti ja see lõpeb traditsiooniliselt 23. juuni öösel päikesetõusukontserdiga Hüpassaare rabasaarel.

Festival toob kuulajate ette näiteks kollektiivi Estonian Voices, kes esineb Suure-Jaani õigeusu kirikus. Olustvere lossis musitseerivad Kirill Ogorodnikov (klassikaline kitarr) ja Mari-Liis Uibo (viiul) ning Tääksi vesiveskis astub üles Väikeste Lõõtspillide Ühing. Vastemõisa rahvamaja suures saalis esitab erikava Eesti Rahvusmeeskoor. Eesti muusika- ja teatriakadeemia pakub Suure-Jaani kooli aulas publikule kontsertlavastust "Väike korstnapühkija" ning esinevad akadeemia tänavused parimad lõpetajad. Lõunatundides saab heita pilgu näiteks laulja Boris Lehtlaane ja folklorist Marju Kõivupuu maailma. 

"Laupäevane kohvikute päev on osa muusikafestivalist ja sellega festival tegelikult ka algab, tänavu on osalemas rekordarv kohvikuid, 29, ning lisaks sellele, et seal saab süüa ja juua, pakutakse paljudes kõrge tasemega kultuuriprogrammi," rääkis peakorraldaja Priit Toobal ning tõi näiteks, et heliloojate Kappide majamuuseumis ootab ees kirjanduskohvik, kus on võimalik kohtuda kirjaniku, ühiskonnategelase ja tõlkija Maimu Bergiga. "Peale vaimutoidu saab seal head ja paremat suhu pista, aga tähtsam roll on seal ikkagi kirjandusel." 

Tagasi üles