Nädalavahetusel oli taas suur maasturite suvesõit

Copy
ATV-d võistlesid paaris. Juhul kui ühel oli abi vaja, sai teine kohe seda anda.
ATV-d võistlesid paaris. Juhul kui ühel oli abi vaja, sai teine kohe seda anda. Foto: Elmo Riig

Reedest pühapäevani peeti Viljandimaal Eesti autospordi liidu 4 × 4 off-road'i karikasarja ja 4 × 4 off-road'i superkarikasarja kolmas osavõistlus suur maasturite suvesõit, mille kavva kuulus ka vaatemänguline publikukatse Viljandi vallas Ahimäe karjääris. 

"Võistlus läks hästi: kõik jäid terveks. Meie vaatepunktist ongi kõige olulisem, et õnnetusi ei oleks," ütles peakorraldaja Rasmus Laansalu ning nentis, et põud tegi korraldajatele olukorra keeruliseks, aga vihmasajud vahetult enne võistlust tulid kasuks ja võistlejatele suudeti pakkuda põnevaid radu, peamiselt Põhja-Sakala ja Viljandi valla metsades.

Rajal käis 33 võistkonda. Neile pakuti kõiki maastikusõidu elemente, nii et vaja läks mitmekülgseid oskusi rohkem kui 20 erineval lisakatsel. Et sõidukite orienteerumist metsas on publikul keeruline jälgida, valmistati Ahimäe karjääris ette rada, kus olid kontsentreeritud kujul näha erinevad maastikusõidu elemendid: korralik off-road‘i ringrada, veetakistus, tõusud ja langused ning pehmed turbased alad.

Tagasi üles