JUHTKIRI Näeb see, kes soovib vaadata

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Vaevalt et konservatiivne rahvaerakond EKRE riiklikul tasandil täiesti laguneb, pigem näeme praegu esimest suuremat pereheitmist, sellele järgneb ehk veel mõni ning seejärel jääb erakond kiduma. Võimalik, et pärast ridade hõrenemist jätkavad allesjääjad üksmeelsemana kui varem. Sisuliselt on see aga Keskerakonnaga juhtunu kordusetendus, ainult logo on teistsugune.

Juhtkonda toetavaid avaldusi Viljandimaal EKRE-sse kuuluvate poliitikute suust kuulda ei olnud. Viljandi vallas on nende ridade kirjutamise ajal arutusel, kas lahkuda terve nimekirjaga või jääb mõni inimene siiski veel erakonda. Mulgid vaatavad alt lõunaservast mõtlikult põhja poole, ent sealtki ei kostnud ainsatki toetavat või jätkamist eriti perspektiivikaks pidavat avaldust. Põhja-Sakala valla EKRE osakond keeldus kommentaaridest, aga kui oleks kindel plaan jätkata ning toetus isa-poega Helme poolel, siis oleks see ilmselt siiski välja öeldud. Viljandi osakonna juht Rein Suurkask peab ringkonna juhina viimse hetkeni diplomaatilisi sõnumeid edastama. Sedastus, et toimunu on temas näruse tunde tekitanud, annab aimu, et avameelne väljendus ei pruugiks trükimusta kannatadagi.

Kui naljad kõrvale jätta, siis EKRE juhtkonna seniseid sõnumeid vaadates torkab silma, et kuigi erakonna liikmete arv kahaneb iga tunniga, siis endal ta erilist süüd vist ei näe. Diplomaatilisi katseid see krahh kuidagi kontrolli alla saada ei paista. Tundub, et Helmed lihtsalt ei näe oma erakonna sisse ega adu selle hingeelu. Ei nähta selge pilguga seda, mis meeleolud valitsevad, ega osata hinnata, mis roll on Jaak Madisonil ja Henn Põlluaasal. Õigemini oli. Valimistulemused oleksid võinud selle kohta mõistagi mõningase vihje anda, aga näeb see, kes soovib vaadata.

Tagasi üles