50-sendine Moncleri jope leidis vintage-rõivaste kaupluses õiglase hinna

Copy
Metsvintage'i poe pidaja Merli-Mets Sarjas ütles, et on märganud 1990. aastate lõpu ja 2000. aastate alguse stiili naasmist, ja sellist kaupa seal jagub.
Metsvintage'i poe pidaja Merli-Mets Sarjas ütles, et on märganud 1990. aastate lõpu ja 2000. aastate alguse stiili naasmist, ja sellist kaupa seal jagub. Foto: Elmo Riig

Viljandis Tartu tänaval veidi üle aasta tegutsenud vintage-rõivaste taaskasutuspood paneb juunis ukse kinni, sest omaniku sõnul ei vea see siin majanduslikult välja. Küll aga märkis ta, et niisugustel rõivastel on üldpildis minekut, sest 1990. aastate lõpu ja 2000. aastate alguse mood on uuesti päevakorral.

"Y2K mood on tagasi," lausus veel viimaseid päevi Tartu tänaval Metsvintage'i poodi pidav Merli Mets-Sarjas ning selgitas, et Y2K stiili iseloomustavad muu hulgas nabapluusid, mille peal kantakse veel näiteks läbipaistvat pluusi, ja madala värvliga, alt laienevad teksad või cargo-lõikelised püksid. "Ja poisid ... mul on déjà-vu ... kui lõpetasin keskkooli, kandsid nad ka kõrge kaelusega džemprit ja peal oli kas siis pluus või pintsak ja eriti hea, kui kett ka veel näha."

Tagasi üles