Viljandimaa ekrelased peavad välkkoosolekuid ja vaagivad lahkumismõtteid

Copy
Rein Suurkask (vasakul) nentis kolmapäeva pärastlõunal, et tunne on närune ning rääkimist ja arutamist on teiste EKRE liikmetega ööpäeva jooksul olnud väga palju. Pildil Suurkask koos Kalle Kivistikuga eelmise aasta veebruaris valimiskampaaniat tegemas.
Rein Suurkask (vasakul) nentis kolmapäeva pärastlõunal, et tunne on närune ning rääkimist ja arutamist on teiste EKRE liikmetega ööpäeva jooksul olnud väga palju. Pildil Suurkask koos Kalle Kivistikuga eelmise aasta veebruaris valimiskampaaniat tegemas. Foto: Elmo Riig

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ladvikus lahvatanud tüli ning teisipäevaste väljaviskamiste tõttu on praeguseks erakonnast lahkunud selle üleriigiline ja kohalik häältemagnet Jaak Madison ja riburada pidi on lahujaid rohkemgi. Ekrelased peavad osakonniti koosolekuid ning neljapäeval koguneb Viljandi- ja Järvamaa ringkonna juhatus. Üldine meelsus on tõrges ning suurt poolehoidu juhtkonna otsustele näha pole.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhatuse teisipäevane koosolek lõppes sellega, et erakond arvas Henn Põlluaasa, Jaak Valge ja Silver Kuusiku oma ridadest välja. Välja arvati ka Pärnumaa ringkonna juht ja juhatuse liige Helle Kullerkupp.

Postimehele ütles EKRE esimees Martin Helme vahetult pärast otsuseid, et liikmed arvati välja erakonna mainekahju tekitamise eest. See samm vallandas aga vabatahtlike lahkumiste laine, muu hulgas on lahkunud äsja lõppenud europarlamendi valimistel erakonnale enim hääli toonud Jaak Madison. Võrreldes nädalataguse ajaga on EKRE kaotanud enam kui sada liiget ning selle Pärnumaa ja Tartu ringkonnas, kes teisipäeval oma esimeestest Helle Kullerkupust ja Silver Kuusikust ilma jäid, leidub ka teisi lahkumismõtete mõlgutajaid.

Tagasi üles